الگوریتم پاندا چیست؟ رفع جریمه و نکاتی برای جریمه نشدن توسط پاندا

الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا یکی از شناخته شده ترین الگوریتم های گوگل است و هدف اصلی آن بررسی کیفیت محتوای وب سایت ها و بررسی میزان رضایت کاربران از آن وب سایت ها است. برخی از کاربران تصور می کنند که این الگوریتم در جهت مبارزه با محتوای تکراری معرفی شده اما عملکرد پاندا بسیار پیچیده تر است. ما در این مقاله از مقالات آژانس دیجیتال مارکتینگ اتود عملکرد الگوریتم پاندا، رفع جریمه از این الگوریتم و نکاتی برای جریمه نشدن وب سایت شما را ارائه کرده ایم. برای شناخت پاندا با ما همراه باشید.

مطالعه بیشتر: راهنمای جامع شناخت الگوریتم های گوگل

الگوریتم پاندا چیست؟

الگوریتم پاندا چیست

هنگامی که نارضایتی کاربران از ارائه محتوای بی کیفیت و اسپم در نتایج جست و جو افزایش یافت، گوگل در سال ۲۰۱۱ الگوریتم پاندا که به عنوان یکی از سخت گیرانه ترین الگوریتم ها شناخته می شود را معرفی کرد. روز بعد گوگل پستی درباره این الگوریتم معرفی کرد و در آن اشاره کرد که پاندا در جهت کاهش رتبه وب سایت هایی که محتوای بی کیفیت، کپی یا محتوای غیر مفید برای کاربر تولید می کنند، ارائه شده است. این الگوریتم با شناخت محتوای بی کیفیت و کوتاه، شانس قرار گرفتن در نتایج اولیه جست و جو را از آن ها می گیرد و شانس قرار گیری در نتایج جست و جو را برای وب سایت هایی که محتوای با کیفیت و کاربر پسند ارائه می کنند، افزایش می دهد.

اساس کار این الگوریتم، رضایت کاربران است. برطرف کردن نیاز مخاطب برای گوگل اهمیتی زیادی دارد و می توان آن را یکی از اهداف اصلی این شرکت معرفی کرد. ارائه محتوای کاربردی، مفید و به روز یکی از دلایلی است که این شرکت را زنده نگه داشته است.

برخی از افراد بر این باورند که تمرکز اصلی پاندا بر روی محتوای تکراری است اما در حقیقت عملکرد این الگوریتم پیچیده تر است و تمرکز آن بر روی شناسایی محتوای بی کیفیت و مبارزه با آن ها است. در واقع الگوریتم پاندا یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل برای رتبه دهی به وب سایت ها است. گوگل پس از معرفی پاندا اعلام کرد که این الگوریتم برای کاهش رتبه وب سایت هایی با کیفیت پایین طراحی شده است و به وب سایت های با کیفیت، رتبه بهتری را به عنوان پاداش می دهد. پس از راه اندازی اولیه پاندا، گوگل این الگوریتم را به صورت ماهانه در دو سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به روز رسانی کرد.

پس از معرفی این الگوریتم و کاهش رتبه برخی از وب سایت ها و اصطلاحا وب سایت هایی که درگیر گوگل پنالتی شدند، برای بهبود رتبه وب سایت خود دست به کار شدند. آن ها از اقداماتی مانند بازسازی صفحاتی که محتوای بی کیفیت یا کپی شده دارند، حذف کلمات کلیدی که تکرار زیادی داشتند و … استفاده کردند تا بتوانند رتبه وب سایت خود را بهبود ببخشند.

گوگل پنالتی چیست؟

گوگل پنالتی

برای رسیدن به صفحات اول نتایج جست و جوی گوگل باید کار های زیادی انجام داد و به نکاتی مختلفی در سئو توجه ویژه داشت اما این کار زمان بر است. در کنار این روش های اصولی که زمان تقریبا زیادی برای به نتیجه رسیدن نیاز دارند، روش هایی وجود دارد که شما می توانید به کمک آن ها در زمان بسیار کمتری نتیجه دلخواه خود و رتبه بهتری از گوگل دریافت کنید اما این روش ها غیر معمول هستند و انجام آن ها شرایط خاصی دارد و از همه مهم تر این روش های از نظر گوگل ممنوع هستند و جزو لیست سیاه گوگل قرار دارند. به همین دلیل، موتور جست و جوی گوگل وب سایت هایی که از قوانین سرپیچی می کنند و از روش های غیر اصولی استفاده می کنند را جریمه می کند.

الگوریتم های گوگل پیوسته در حال به روز رسانی هستند و این بدین معناست که موتور جست و جوی گوگل روز به روز هوشمندانه تر از قبل و به کمک ابزار هایی مانند الگوریتم ها وب سایت ها را اسکن می کند تا متخلفین را پیدا و جریمه کند. گوگل به کمک ربات ها و خزندگان در مسیر قضاوت هر وب سایت کمک می گیرد، این شرکت وابسته به میزانی که هر وب سایت خطایی انجام داده، آن ها را جریمه می کند و به دلیل شباهت داوری این شرکت با بازی فوتبال، این روند به نام گوگل پنالتی شناخته می شود.

مطالعه بیشتر: الگوریتم سندباکس چیست و چه کارایی دارد ؟

هدف از راه اندازی الگوریتم پاندا

هدف اصلی راه اندازی پاندا، مبارزه با محتوای بی کیفیت است. قبل از معرفی این الگوریتم، مزارع محتوا رشد کرده بودند که باعث انتقاد شدید کاربران از گوگل شد. مزارع محتوا، وب سایت هایی هستند محتوایی بی کیفیت تولید می کنند، در حقیقت این وب سایت ها محتوا هایی زیاد تولید می کنند اما به دلیل کیفیت پایین باعث نارضایتی کاربران می شوند. در پی این مشکلات، روزنامه های معتبر با عنوان هایی آسیب زا درباره مشکلات گوگل صحبت می کردند که تاثیر منفی در سهام این شرکت داشت و در نتیجه گوگل برای رفع مشکلات کاربران پاندا را معرفی کرد. درواقع هدف اصلی الگوریتم پاندا مبارزه با وب سایت هایی است که از روش های غیر اصولی برای دریافت رتبه بالا استفاده کرده اند و معرفی وب سایت های با کیفیت و ارزشمند است.

عملکرد پاندا

مهم ترین وظیفه الگوریتم پاندا، جلب رضایت مخاطبان این شرکت به کمک ارائه محتوای خوب و با کیفیت است. در ابتدا موسس وب سایت Search Engine Land از این الگوریتم با عنوان کشاورز یاد کرد زیرا یکی از اهداف این الگوریتم مبارزه با محتوای بی کیفیت و مزارع محتوا است اما گوگل بعد ها اعلام کرد که اسم این الگوریتم از ابتدا پاندا بوده است. پس از معرفی این الگوریتم وب سایت هایی شاهد کاهش رتبه بودند که واقعا مستحق آن بودند اما اگر وب سایتی روش کار خود را تغییر می داد می توانست دوباره رتبه خوبی دریافت کند. در ادامه برخی از عواملی که باعث می شود وب سایت ها رتبه خود را از دست بدهند را بررسی می کنیم:

۱- تبلیغات بسیار زیاد و آزاردهنده

برخی از وب سایت ها از تبلیغات زیادی استفاده می کنند و در نتیجه هنگامی که کاربر وارد صفحه ای می شود، تبلیغ های زیادی وجود دارد و باید زمان بگذارد تا بتواند هر کدام از آن ها را ببندد، این نوع از وب سایت ها برای کاربران جذابیتی ندارند و در صورتی که شما در وب سایت خود از تبلیغات زیادی استفاده کرده اید، بر همین اساس الگوریتم پاندا منجر به کاهش رتبه شما می شود.

۲- تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در محتوا

کیورد استافینگ

در سال های گذشته، تکرار زیاد کلمات کلیدی می توانست به سئو وب سایت و جایگاه شما در نتایج جست و جو کمک کند اما در حال حاضر و پس از معرفی الگوریتم پاندا، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی محتوای شما را بی ارزش و بی کیفیت می کند. در تولید محتوا شما باید به تعداد قابل نیاز و مناسب از کلمات کلیدی استفاده کنید.

مطالعه بیشتر: تاثیر مخرب کیورد استافینگ در سئو

۳- رعایت نکردن نکات ویرایشی و نگارشی

هنگامی که کاربر وارد صفحه شما می شود و محتوای شما را می خواند، در صورتی که شاهد رعایت نشدن نکارت ویرایشی و نگارشی شود، وب سایت شما را ترک می کند. رعایت نکردن این نکات حتی باعث می شود مخاطب به درستی منظور محتوای شما را متوجه نشود.

۴- ارائه محتوای تکراری

سئو سایت در مشهد

در نظر بگیرید که به عنوان کاربر هنگامی که عبارتی را جست و جو می کنید، در تعدادی از وب سایت ها فقط با یک محتوا رو به رو شوید. عمل تکراری بودن محتوا باعث می شود که رضایت کاربران کاهش یابد و در نتیجه این اتفاق الگوریتم پاندا این وب سایت ها را جریمه می کند و رتبه آن ها را کاهش می دهد تا دیگر موجب نارضایتی کاربران نشوند. کپی کردن محتوا ممکن است آسان ترین راه برای تولید محتوا باشد اما نه برای کاربران ارزشی دارد و نه شرکت گوگل.

۵- محتوای بی کیفیت

سئو در مشهد

نتیجه انتشار محتوای بی کیفیت، خارج شدن مخاطبان از صفحه شما را به دنبال دارد و این نارضایتی کاربران از نظر الگوریتم پاندا دور نمی ماند. مطالب قدیمی و اطلاعات ضعیف و یا نادرست، جملات نامفهوم و … همه از نکاتی هست که باعث می شود کیفیت یک محتوا پایین بیاید و توسط پاندا جریمه شود.

۶- عدم هماهنگی عبارت جست و جو با محتوای تولید شده

یکی از مهم ترین نکات از نظر گوگل، هماهنگی بین عبارت جست و جو و محتوای تولید شده در وب سایت است. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که عبارتی را جست و جو می کنید اما نمی توانید مطلب مورد نظر خود را در وب سایت های نتایج موتور جست و جو پیدا کنید، الگوریتم پاندا این هماهنگی را در وب سایت های بررسی می کند و در صورت مغایرت، وظیفه دارد تا این وب سایت ها را از نتایج جست و جو حذف کند تا رضایت کاربران را کسب کند.

جریمه شدن توسط پاندا

جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا

اگر حین بررسی وب سایت شما توسط الگوریتم پاندا، به هر دلیلی محتوای شما بی ارزش شناخته شود، رتبه شما کاهش می یابد و حتی آمار بازدید از وب سایت شما پایین می آید. شما باید تلاش کنید تا از محتوای خوب و با کیفیت استفاده کنید تا هیچ بهانه ای برای جریمه شدن دست این الگوریتم ندهید.

رفع جریمه الگوریتم پاندا

رفع جریمه این الگوریتم کاری سنگین و دشوار است اما شما با بهبود محتوای وب سایت خود می توانید، محتوای قبلی را جبران کنید و در بررسی مجدد وب سایت توسط الگوریتم پاندا رتبه خود را بازیابی کنید. وب سایت هایی که محتوای بی کیفیت و بی ارزش تولید می کنند به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول وب سایت هایی هستند که در کنار محتوای تخصصی و ارزشمند برای بالا بردن تعداد مقالات، دست به تولید محتوای بی کیفیت و یا کپی شده می زنند اما دسته دوم وب سایت هایی هستند که تمام محتوای ان ها در دسته بی ارزش قرار می گیرد و هیچ محتوای با کیفیتی ندارند.

اگر وب سایت شما جزو دسته اول قرار دارد، شما می توانید به کمک ابزارهایی مانند Remove URLs در سرچ کنسول گوگل، محتوای بی ارزش را از وب سایت خود حذف کنید. اما اگر وب سایت شما در دسته دوم قرار دارد، بهتر است شما آن را به کل فراموش کنید و یک وب سایت جدید با دامنه جدیدی بسازید و سعی کنید به کمک روش های اصولی سئو و بهینه سازی رتبه وب سایت خود را بهبود ببخشید.

مطالعه بیشتر: الگوریتم پیج رنک چیست و چه کارآیی دارد ؟

چگونه توسط پاندا جریمه نشویم؟

سئو در مشهد

تا الان با عملکرد و حساسیت های این الگوریتم آشنا شدیم، در ادامه لیستی از نکات که شما باید در وب سایت خود رعایت کنید را آماده کرده ایم.

  • عدم استفاده از نرم افزار های تولید محتوای خودکار برای صفحات خود
  • عدم زیاده روی در تبلیغات صفحات
  • عدم تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
  • توجه به کیفیت و مفید بودن محتوا
  • توجه به نیاز کاربر و تولید محتوا در جهت بر طرف کردن نیاز کاربر

مطالعه بیشتر: دریافت خدمات سئو در مشهد

تفاوت الگوریتم پاندا و پنگوئن

تفاوت الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن

یکی از اساسی ترین تفاوت های بین این دو الگوریتم این است که الگوریتم پاندا با سایت هایی که محتوای بی کیفیت و بدون کاربرد تولید می کنند مبارزه می کند اما الگوریتم پنگوئن با لینک دهی نامناسب وب سایت ها و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی مبارزه می کند. پس از انتشار پنگوئن ۱.۰، گوگل توضیح داد که چند روز قبل از انتشار پنگوئن، به روز رسانی پاندا عرضه شده. در حقیقت ابتدا پاندا در ۱۹ آپریل معرفی شد، سپس پنگوئن در ۲۴ آپریل معرفی شد و در ادامه ۲۷ آپریل گوگل پاندا را به روز رسانی کرد که این در اصل یک الگوی خاص ساندویچی است و همین باعث شد تا وب مسترانی که به درستی با سئو آشنایی ندارد، نتوانند به درستی تشخیص دهند که توسط پاندا جریمه شده اند و یا پنگوئن.
به دلیل متفاوت بودن روش های خلاص شدن از جریمه های این دو الگوریتم، تشخیص درست این موضوع که توسط کدام الگوریتم جریمه شده اید بسیار مهم است. در مورد الگوریتم پاندا تنها راه خلاص شدن از جریمه آن، به روز رسانی وب سایت و از بین بردن صفحاتی با محتوای بی کیفیت است، اما در مورد پنگوئن شما باید استفاده از روش های سئو کلاه سیاه را کنار بگذارید و مواردی را اصلاح کنید. این موارد، کاهش لینک سازی بیش از حد و کاهش دادن میزان کلمات کلیدی در هر محتوا و استفاده از میزان درستی از کلمات کلیدی و در آخر از بین بردن محتوای غیر مرتبط از وب سایت است.

چطور محتوای با کیفیت تولید کنیم؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که برای افراد در هنگام مواجهه با الگوریتم پاندا پیش می آید، روش تولید محتوای با کیفیت و ارزشمند است. اگر شما به کپی محتوا عادت کرده باشید، شروع این کار ممکن است سخت باشد اما با توجه به برخی نکات در تولید محتوا، شما هم می توانید محتوای با کیفیت تولید کنید.

  • کیفیت مهم تر از کمیت

برخی از افراد تصور می کنند که وب سایت آن ها باید تعداد مقالات زیادی داشته باشد و یا در هر ماه باید تعداد مشخص و زیادی محتوا منتشر کنند اما این سبک برنامه ریزی باعث می شود که توجه به کیفیت هر محتوا کمتر شود. محتوایی که شما تولید می کنید و سپس در وب سایت منتشر می کنید باید برای کاربر ارزشمند باشد. در حقیقت ممکن است تولید یک محتوا چند هفته طول بکشد اما تولید محتوا در موضوع دیگری را بتوان چند روزه جمع کرد، موضوعی که مهم است توجه به کیفیت و کاربردی بودن محتوایی است که تولید می کنید نه تعداد مقالاتی که در هر بازه منتشر می کنید.

  • توجه به نیاز مخاطب

بهتر است شما به جای توجه به کلمات کلیدی پر بازدید و هدف گذاری بر روی عبارات عمومی، تمرکز خود را برای تولید محتوا بر روی نیاز مخاطبان وب سایت خود بگذارید. یکی دیگر از نکاتی که شما باید به آن توجه کنید این است که باید به جای تمرکز بر روی فقط یک کلمه، سعی کنید مطلبی را برای مخاطبان به درستی و کامل شرح دهید به گونه ای که سوالات آن ها برطرف شود و نیازشان پاسخ داده شود.

سخن آخر

شرکت گوگل، الگوریتم های زیادی برای رتبه بندی وب سایت ها ارائه کرده و به صورت مداوم درحال به روز رسانی آن ها است تا رضایت کاربران را جلب کند. الگوریتم پاندا به منظور جلوگیری از ارتقا رتبه وب سایت هایی معرفی شده که محتوای بی کیفیت و بی ارزش تولید می کنند و نیاز کاربران را برطرف نمی کنند. پاندا یکی از الگوریتم های نسبتا خشن است و بهتر شما تلاش کنید تا توسط آن جریمه نشوید، ما در این مقاله نکاتی برای جریمه نشدن توسط پاندا ارائه کردیم که شما می توانید با شناخت عملکرد آن از بروز جریمه جلوگیری کنید.

آنچه می خوانید ...

مقالات مرتبط

به خواندن ادامه دهید

Scroll to Top
به بالای صفحه بردن